Kiaulienos kepsnys su šviežiomis daržovėmis

120 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kiauliena 500 g
  • Sviestas 25 g
  • Šalavijų lapai 12 vnt.
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Gvazdikėliai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 1 v.š.
  • Čiobrelis pagal skonį
  • Laurų lapai pagal skonį
  • Baltas vynas 150 ml (sausas)
  • Pipirai pagal skonį
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas

Dubenyje sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, gvazdikėlius, alyvuogių aliejų, čiobrelius ir laurų lapus, supilkite vyną. 
Kiaulieną supjaustykite ir, apipylę paruoštu marinatu, palikite 12 valandų (nepamirškite mėsą vis pavartyti).
Pamarinuotą kiaulieną nusunkite, į kepsnį sudėti šalavijų lapelius, apibarstykite druska ir pipirais.
Kepkite pusantros valandos 180 ˚C karštumo orkaitėje, vis apšlakstydami nukoštu marinatu. 
Šis kepsnys patiekiamas su virtomis bulvėmis ar šviežiomis pomidorų salotomis. Prie patiekalo puikiai tinka svieste apkepinti smidrų stiebai.

Skanaus!