Bulvių plokštainis su bri sūriu ir šonine

2 val.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Bulvė 2 kg
  • Svogūnas 4 vnt.
  • Kiaušinis 6 vnt.
  • Pienas 500 ml.
  • Bri sūris 1 pakuotė
  • Karštai rūkyta kiaulienos šoninė 150 g
  • Druska 1 šaukšt.
  • Miltai 1 šaukšt.
  • Pipirai
  • Gabalėlis sviesto (kepimo indui ištepti)
  • Graikiškas jogurtas
  • Mėgstamos žolelės
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Bulves nuskuskite, sutarkuokite jas ir 2 nuluptus svogūnus smulkia tarka.
 
Likusius svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su šoninės gabalėliais. Kai viskas gražiai apskrus, sukrėskite į bulvių masę ir išmaišykite.
 
Užvirkite pieną ir supilkite jį į bulvių tarkių masę. Tuomet įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, suberkite miltus ir viską labai gerai išmaišykite.
 
Kepimo indą patepkite sviestu ir supilkite į jį pusę visos masės. Ant jos išdėliokite nedideliais gabalėliais supjaustytą bri sūrį ir supilkite, kas liko.
 
Kugelį šaukite į iki +180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 val. (kepimo metu buvo naudojamas apie 25 cm skersmens ir apie 15 cm aukščio indas), kol viršus paruduos, o krašteliai gražiai apskrus.
 
Gabalėliais supjaustytą plokštainį patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.