Dzadziko padažas

15 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Tarkuotas agurkas 2 puodeliai
  • Graikiškas jogurtas 1 ½ puodelio
  • Ypač grynas alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
  • Smulkintos mėtos arba krapai 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys 1 valgomasis šaukštas
  • Česnako skiltelė
  • Jūros druska ½ arbatinio šaukštelio
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Švelniai paspauskite tarkuotą agurką, kad nuvarvėtų vanduo. Nusausinę sudėkite į dubenį.
 
Į dubenį sudėkite jogurtą, įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, suberkite smulkintas žoleles, smulkintą česnaką ir druską. Viską išmaišykite. Leiskite mišiniui 5 minutes „pailsėti“, kad skoniai susimaišytų.
 
Paragaukite ir jeigu trūksta druskos ar rūgštumo – pagardinkite pagal skonį.
 
Patiekite iš karto arba padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.