Ghee sviestas

20 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Sviestas 200 g
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Į puodą storu dugnu sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir palikite tirpti ant mažos ugnies.
 
Kai jis bus ištirpęs, padidinkite kaitrą ir leiskite jam užvirti.
 
Nugraibykite paviršiuje atsiradusias tirštas putas. Sumažinkite kaitrą ir dar kelias minutes pakaitinkite, vis putas nugraibydami.
 
Kai sviestas taps skaidrus ir pasklis riešutų aromatas, nukelkite puodą nuo ugnies ir perkoškite sviestą per marlę ar tankų sietelį.
 
Lydytą sviestą supilkite į indą, kuriame jį laikysite. Palikite atvėsti kambario temperatūroje, kol skystis virs kremine mase.