Grikių apkepas su jautienos faršu ir mocarelos sūriu

45 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Jautienos faršas 600 g
  • Grikiai 300 g
  • Varškė 100 g
  • Graikiškas jogurtas 200 g
  • Mocarelos sūris 1 pakelis
  • Kiaušinis 3 vnt.
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Morka (vidutinė) 2 vnt.
  • Druska, pipirai
  • Česnakas 2 skiltelės
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
 
Su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, burokine tarka sutarkuotas morkas, smulkintas česnako skilteles. Kai daržovės suminkštės, sudėkite jautienos faršą, įberkite druskos, pipirų ir pakepkite, kol faršas gražiai apskrus.
 
Pakepintus produktus sumaišykite su virtais grikiais, įmuškite kiaušinius, sudėkite graikišką jogurtą, varškę ir viską gerai išmaišykite.
 
Mocarelos sūrį sutarkuokite burokine tarka ir trumpam padėkite į šoną.
 
Orkaitę įkaitinkite iki +180 °C, kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite grikių mišinį. Pakepę 20 minučių, apkepą ištraukite, apibarstykite tarkuotu mocarela sūriu ir kepkite dar 10 minučių.