Kepsnys „Jūratė“

2 val.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Vištos krūtinėlė 800 g
  • Viščiukų broilerių šlaunelių mėsa be kaulo ir odos 300 g
  • Riebi grietinėlė 50 g
  • Miltai 2 šaukštai
  • Kiaušinis 2 vnt.
  • Batonas 10 riekelių
  • Druska, pipirai
  • Aliejus
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Vištieną sumalkite, įberkite miltų, supilkite grietinėlę ir suberkite prieskonius. Uždenkite ir palikite šaldytuve 2 valandoms, kad masė gerai suliptų.
 
Išėmę masę iš šaldytuvo, formuokite iš jos plokščius, maždaug 2 centimetro storio blynelius.
 
Nuo batono riekelių nupjaukite plutelę ir supjaustykite batono riekeles mažais kubeliais.
 
Dubenėlyje išplakite kiaušinius. Merkite į juos mėsos blynelį, tuomet apdėkite jį pjaustyto batono kubeliais, kad iš visų pusių gražiai apliptų.
 
Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir kepkite kepsnelius ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
 
Patiekite su šviežiomis salotomis, mėgstamu padažu ar bulvių koše.