Prieskoninis alyvuogių aliejus

10 min
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Karštame vandenyje nuplautos citrinos žievelių (tik geltonosios dalies) 1 vnt.
  • Karštame vandenyje nuplauto apelsino žievelių (tik geltonosios dalies) 1 vnt.
  • Čiobreliai TASTY HOME 15 g
  • Kardamonai TASTY HOME 2 šaukšteliai
  • Keturių rūšių pipirai SALDVA 1 šaukštelis
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus LA ESPANOLA 750 ml
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į vieną stiklinį indą įdėkite citrinos ir apelsino žieveles bei pusę čiobrelių šakelių. Į kitą likusias čiobrelių šakeles, pipirus ir kardamonus. Užpilkite aliejumi, sandariai uždarykite ir 2 savaitėms palikite tamsioje, sausoje patalpoje. Indus galima papuošti rankų darbo etiketėmis, kalėdiniais kaspinėliais ir vardinėmis kortelėmis. Puikiai tinka salotoms ir žuvies patiekalams gardinti.