Vištų širdelių iešmeliai su keptais burokėliais ir fetos sūriu

40 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Vištų širdelės 1 kg
  • Virti burokėliai 1 pakuotė
  • Česnakas 3 skiltelės
  • Aliejus
  • Fetos sūris pusę pakuotės
  • Balzaminis actas 50 ml
  • Druska, pipirai
  • Prieskoninės žolelės
  • Iešmeliai arba mediniai pagaliukai
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite vištų širdeles, įtarkuokite česnako, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis.
 
Virtus burokėlius supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į dubenį, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite balzaminio acto ir gerai išmaišykite. Burokėlius sudėkite į kepimo indą.
 
Širdeles sumaukite ant iešmelių arba medinių pagaliukų.
 
Orkaitę įkaitinkite iki +180 °C. Jos apačioje padėkite indą su burokėliais, virš jų, ant orkaitės grotelių, išdėliokite širdelių iešmelius, taigi, jei kepdami jie varvės, skystis nutekės ant burokėlių ir šie taps dar gardesni. Kepkite apie 20 minučių.
 
Karštus burokėlius sudėkite į lėkštę, aptrupinkite fetos sūriu, o šalia padėkite širdelių iešmelius. Jei norite, patiekalą galite apibarstyti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.