Žemaitiški švilpikai, apkepti su sūriu ir šonine

45 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Virtos bulvės (su lupenomis) 1,1 kg
  • Miltai 150 g
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Sviestas 2 šaukštai
  • Druska, pipirai
  • Prieskonių mišinys su baravykais pagal skonį
  • Šaltai rūkyta šoninė 150 g
  • Kietasis sūris 80 g
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol pradės skrusti.
 
Virtas bulves nulupkite ir sutrinkite grūstuve. Įmuškite kiaušinį, pasūdykite, suberkite miltus, prieskonių su baravykais mišinį, pipirų ir viską lengvai išmaišykite.
 
Platų kepimo indą patepkite sviestu, o stalviršį pasibarstykite miltais. Iš tešlos suformuokite 3 cm skersmens dešrelę, supjaustykite ją gabalėliais. Gabalėlius sudėkite į kepimo indą vieną šalia kito, aptepkite lydytu sviestu, apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu, kepinta šonine ir kiškite į iki +200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių.