Lazanija su konservuotų pomidorų įdaru

1 val.
Spausdinti
  10 įvertinimų
Ingredientai:
  • Lazanijos lakštai 6 vnt.
  • Savo sultyse konservuoti pomidorai 400 g (padažui) 2 vnt.
  • Kiaulienos faršas (padažui) 300 g
  • Vanduo (padažui) 150 ml
  • Pomidorų pasta (padažui) 2 v. š.
  • Svogūnas (padažui) 1/2 vnt.
  • Česnakas (padažui) 1 skiltelė
  • Alyvuogių aliejus (padažui) 2 v. š.
  • Druskos ir juodieji pipirai (padažui) 1 žiupsnelis
  • Raudonėliai, bazilikai (padažui) 1 žiupsnelis
  • Paprika (padažui) 1 žiupsnelis
  • Petražolės (padažui) Sauja
  • Tarkuotas kietasis sūris (viršutiniam sluoksniui) 40 g
  • Grietinė (viršutiniam sluoksniui) 3 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas

Gerai įkaitinkite keptuvę ir aliejuje apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Tuomet sudėkite pomidorų pastą ir konservuotus pomidorus. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, petražolėmis, paprika ir raudonėliais. Supilkite vandenį ir viską gerai išmaišykite. Jei masė per tiršta – įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies palikite troškintis apie 5 minutes. Į gilesnį indą sudėkite lazanijos lakštus, paskirstykite kiaulienos faršą ir uždėkite lazanijos lakštus ant viršaus. Pakartokite veiksmą toliau. Ant viršutinių lakštų sudėkite likusią faršo masę, ant jos tolygiai paskirstykite grietinę ir užbarstykite sūriu. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C ir kepkite, kol sūris gražiai apskrus (apie 40 minučių).