Vištiena su ryžių makaronais vietnamietiškai

30-45 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Čili pipirai 3 vnt.
  • Česnakas 4 skilt.
  • Ryžių actas 2 v. š.
  • Rudasis cukrus 2 v. š.
  • Žuvies padažas 4 v. š.
  • Žaliosios citrinos sultys 6 v. š.
  • Aliejus 6 v. š.
  • Vištienos krūtinėlė 500 g
  • Ryžių makaronai 170 g
  • Morkos (nuluptos) 4 vnt.
  • Žaliasis kopūstas 8-10 lapų
  • Saliero lapai, mėtų labai, žalieji svogūnai po saują
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Supjaustykite griežinėliais čili pipirus ir padėkite į šalį. Kitus padažo ingredientus sumalkite maisto kombainu iki vientisos masės. Įmaišykite čili pipirus. Vištienos krūtinėlę išvirkite (~25–30 min.). Išvirusią krūtinėlę suplėšykite dviem šakutėmis. Užpilkite ant vištienos šiek tiek padažo, kad įsigertų skonis. Ryžių makaronus užmerkite šaltame vandenyje 15 min. Pakaitinkite nedidelį kiekį padažo, sudėkite suminkštėjusius bei nusausintus ryžių makaronus ir kepkite ant ugnies 5 min., nuolat maišydami. Ruošdami salotas, supjaustykite morkas gabalais ir dar labiau susmulkinkite maisto kombainu. Supjaustykite kopūstą. Įmaišykite susmulkintą salierą, mėtą, žaliuosius svogūnus. Viską – vištieną, ryžių makaronus, daržoves ir likusį padažą – sumaišykite kartu. Patiekite iškart.