Amerikietiški šonkauliukai su poliarine duonele

50 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • „Biovelos“ lėtai virti XXL šonkauliukai Pakuotė
  • „Gardėsio“ poliarinės duonelės STREET FOOD 4 vnt.
  • Nedideli raudoni svogūnai 2 vnt.
  • Virtos kukurūzų burbuolės arba dėžutė konservuotų saldžiųjų kukurūzų 4 vnt. arba 1 vnt.
  • Vyšniniai pomidoriukai 10 vnt.
  • Aitriosios paprikos milteliai žiupsnis
  • Druska žiupsnis
  • Pipirai žiupsnis
  • Žaliosios citrinos sultys pusė
  • Alyvuogių aliejus šlakelis
  • Obuolių actas 6 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Prieš kepdami šonkaulius išimkite iš kartoninės ir vakuuminės pakuočių. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 25 minutes. Išėmę šonkaulius iš pakuotės ir įdėję į kepimo indą, galite apipilti pakuotėje esančiu skysčiu. Jeigu kepsite kepsninėje ant žarijų, kepkite apie 10 minučių. Baigdami kepti šonkaulius, aptepkite pakuotėje pridėtu BBQ padažu.

Supjaustykite mėlynuosius svogūnus griežinėliais ir suberkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 6 v. š. obuolių acto ir stiklinę vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir pusę a. š. cukraus. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 15-20 min.

Virtas kukurūzų burbuoles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir aitriosios paprikos prieskoniais. Burbuoles kepkite keptuvėje arba grilyje apie 5 min., kol kukurūzo kraštai gerai apskrus. Dar karštas burbuoles pagardinkite sviestu bei žaliosios citrinos sultimis.
Kukurūzų burbuoles galite pakeisti konservuotais saldžiaisiais kukurūzais: juos taip pat pakepinkite keptuvėje su sviestu, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Mėsą patiekite su keptomis kukurūzų burbuolėmis, marinuotais svogūnais ir grilyje paskrudinta „Gardėsio“ poliarine duonele.