Mini mėsainiai su vištienos kepsneliais

40 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • „Gardėsio“ MINI mėsainių bandelės STREET FOOD 4 vnt.
  • „Biovelos“ vištienos kepsneliai KOR KOR apelsinų ir cinamono marinate 4 vnt.
  • Vidutinio dydžio morka 1 vnt.
  • Vidutinio dydžio agurkas 1 vnt.
  • Šviežios smulkintos kalendros sauja
  • Riešutų sviestas 2 v. š.
  • Aitriųjų paprikų padažas 1 a. š.
  • Žaliosios citrinos sultys 2 v. š.
  • Sojos padažas 1 a. š.
  • Klevų sirupas 1 v. š.
  • 18 proc. kokosų gėrimas 2 v. š.
  • Skrudinti žemės riešutai 3 v. š.
  • Sezamų aliejus 1 v. š.
  • Šviežios smulkintos kalendros sauja
  • Druska žiupsnis
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Gerai įkaitintoje keptuvėje arba grilyje kepkite vištienos kepsnelius. Kepkite apie 20 min., kol vištiena lengvai apskrus iš abiejų pusių.

Pasiruoškite padažą: nedideliame indelyje sumaišykite 2 v. š. riešutų sviesto (naudokite skystesnį), 1 a. š. aitriųjų paprikų padažo, 1 v. š žaliosios citrinos sulčių, 1 a. š. sojų padažo, 1 v. š. klevų sirupo, 2 v. š. kokosų gėrimo. Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė.

Su tarka arba rankomis plonais šiaudeliais supjaustykite morkas ir agurkus. 1 v. š. sezamų aliejaus sumaišykite su 1 v. š. žaliosios citrinos sulčių, įberkite šviežių kalendrų ir gautą padažą užpilkite ant morkų bei agurkų, sumaišykite.

Galiausiai grilyje arba keptuvėje skrudinkite mėsainių bandeles, kol jos lengvai apskrus. Tepkite pagaminto padažo ant bandelių, dėkite vištienos kepsnelių, morkų ir agurkų salotų bei skrudintų žemės riešutų.