Salotos su karamelizuota šonine

30 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Utenos mėsos Kiaulienos šoninė 400 g
  • Balzaminio acto 100 g
  • Rudasis cukrus 50 g
  • Avokadas 2 vnt.
  • Rukola salotos 100 g
  • Granatų sėklos 50 g
  • Sezamo sėklos 10 g
  • Alyvuogių aliejus 10 g
  • Prieskoniai pagal skonį
  • Aliejus 20 g
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Kiaulienos šoninė gardinama prieskoniais ir skurdinama vidutinėje temperatūroje iš abiejų pusių. Atskirame inde balzamiko actas sumaišomas su cukrumi ir plakamas, kol cukrus visiškai ištirpsta. Gautas tirpalas užpilamas ant šoninės ir garinama apie 10 min., kol šoninė karamelizuojasi.

Į dubenėlius sudedami smulkinti avokadai, salotos, granatų ir sezamų sėklos. Sudedama pjaustyta karamelizuota šoninė ir apšlakstoma alyvuogių aliejumi.

Kiaulienos šoninė greitai suminkštės, jei baigiant kepti įpilsite šlakelį vandens ir uždengsite dangčiu.