Sultinga kepta kiaulienos mentė

3 val. 30 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai 1,5 v. š.
  • Česnakų milteliai 1,5 v. š.
  • Šviežių rozmarinų šakelės 1 v. š.
  • Druska
  • Vištienos sultinys
  • Kiaulienos mentė be kaulo 2-3 kg
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Prieš ruošdami kiaulienos mentę, pirmiausia išimkite ją iš šaldytuvo ir leiskite atšilti iki kambario temperatūros. Jeigu mentė su storu išoriniu riebalų sluoksniu, nupjaukite apie pusę jo.

Sumaišykite pipirus, smulkintus rozmarinus, česnakų miltelius ir druską dubenėlyje ir apiberkite mėsą.

Įdėkite mėsą į troškinti orkaitėje tinkamą indą riebiąja puse į viršų.

Įpilkite vištienos sultinio tiek, kad būtų maždaug 5 cm.

Neuždengtą indą dėkite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 2 valandas. Jeigu sultinys išgaravo, įpilkite dar. Kai mėsa iškeps, išimkite ją „pailsėti“.

Kol kepsnys, padėtas kambario temperatūroje (neuždengtas), „ilsisi“, galite paruošti bulves – išvirti ar iškepti, paruošti norimas salotas ar daržoves.

Leidus kepsniui „pailsėti“ apie pusvalandį, dėkite jį ant švaraus kepimo popieriaus ir 13–17 minučių kepkite neuždengtą 220 °C orkaitėje.

Kai kepsnys gražiai apskrudęs, išimkite jį iš orkaitės ir nedelsdami supjaustykite bei patiekite.