Viščiukas su apelsinais

70 min.
Spausdinti
  8 įvertinimai
Ingredientai:
  • AUGA viščiukas 1 vnt.
  • Apelsinai 2 vnt. (nulupti ir supjaustyti ketvirčiais)
  • Apelsinų marmeladas 1/2 puodelio
  • Sojų padažas 2 v. š.
  • Česnakas 3 vnt., susmulkinti
  • Vištienos sultinys 1/2 puodelio
  • Kukurūzų krakmolas 1 v. š.
  • Rudasis cukrus 1 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Išvalytą viščiuką prikimškite 3 apelsinų ketvirčiais. Suriškite tarpusavyje viščiuko sparnelius ir kojeles. Sumaišykite kartu marmeladą ir sojų padažą. 4 valgomuosius šaukštus šio mišinio įtrinkite į viščiuką. Skrudinkite viščiuką orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, apie 50 min. (3–4 kartus pašlakstydami vandeniu, kad neapdegtų). Per valymą pašalintą viščiuko mėsą užvirkite puode kartu su česnaku ir sultiniu, tada sumažinkite ugnį ir kaitinkite, kol išgaruos pusė skysčio. Dubenėlyje sumaišykite išspaustas likusių apelsinų ketvirčių sultis su krakmolu. Sudėkite į sultinio mišinį. Taip pat sudėkite marmelado-sojų mišinį ir dukrų. Kaitinkite, kol padažas sutirštės. Ištrauktą viščiuką supjaustykite ir patiekite su padažu.