Viščiukas jogurto marinate

2 val.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • AUGOS viščiukas
  • Natūralus jogurtas 200 ml
  • Druska 1 v. š.
  • Pipirai 1/2 v. š.
  • Citrina 1/2 vnt.
  • Česnakas 5-7 skilt.
  • Žolelės
  • Kmynai
  • Lauro lapai
  • Aliejus apšlakstymui
  • Bulvės 5-8 vnt.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Su česnakų spaudykle išspauskite česnakų galvutes, išspauskite pusės citrinos sultis. Su jogurtu sumaišykite druską, pipirus, norimas žoleles, smulkintą česnaką. Viską išmaišykite. Aptepkite viščiuką marinatu. Apibarstykite kmynais ir smulkintais lauro lapais. Nuskustas bulves dėkite į šaukštą ir darykite įpjovas (t.y. pjaustykite „armonikėlės“ būdu). Aptepkite aliejumi, apibarstykite druska ir kmynais. Viščiuką pamarinuokite bent kelias valandas, o tada kepkite kartu su bulvėmis 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Vėliau temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 40 min. SKANAUS!