Gaiviosios salotos

30 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Bolivinės balandos 100 g
  • Brokolis 1 vnt.
  • Ridikėliai 1 ryšulėlis
  • Fetos sūris 50 g
  • Ridikėlių arba lapinių burokėlių daigai saujelė
  • Moliūgų sėklos 1 v.š.
  • Citrinos sultys 1/2
  • Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Balandų sėklas užpilkite vandeniu (santykiu 1 : 2), pasūdykite ir užkaiskite. Virkite ant nedidelės ugnies 15 minučių uždengę. Išvirusias nukaiskite. Brokolį padalinkite šakelėmis, įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir po 3-4 min. išgriebkite, palikite apdžiūti. Ridikėlius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Fetos sūrį sutrinkite šakute. Visus komponentus sumaišykite dubenyje ir apliekite apliekite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.