Itališki makaronai užkepti orkaitėje

50 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Makaronai (pagal skonį) 300 g
  • Česnako skiltelės 2 vnt.
  • Slyviniai pomidoriukai 400 g
  • Konservuoti pomidorai savo sultyse 400 g
  • Džiovinti raudonėliai 2 v. š.
  • Švieži bazilikai 30 g
  • Lydytas tarkuotas sūris 75 g
  • Mocarela (smulkinta) 150 g
  • Parmezanas (tarkuotas) 3 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

Makaronus virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Vandenį gerai pasūdykite. Makaronų nepervirkite, nusunkite, perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir atidėkite.

Keptuvėje pakepinkite smulkintus česnakus, sudėkite pusiau perpjautus pomidoriukus, supilkite konservuotus pomidorus ir užvirkite. Įberkite raudonėlių ir bazilikų (šiek tiek palikite), maltų pipirų, sudėkite lydytą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps padaže.

Į keptuvę sudėkite makaronus ir gerai išmaišykite. Viską sudėkite į kepimo skardą, apdėliokite mocarela ir apibarstykite parmezanu, užberkite raudonėlių.

Dėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol gražiai paruduos.

Patiekite papuošę likusiais bazilikų lapeliais.