
Kaip gaminti:
Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekutėmis, suverkite ant medinio iešmelio, jei neturite – verkite ant metalinio.Į indelį įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnį druskos, maltų pipirų, petražolių. Išmaišykite ir gautu mišiniu apšlakstykite kiekvieną bulvę.
Paruoštas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių, tuomet išimkite, bulves aptepkite sviestu ir vėl pašaukite į orkaitę dar 15 min.
Kol bulvės kepa, kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, sumaišykite su varške. Maišydami po truputį dėkite grietinės ir pilkite rūgpienio.
Susmulkinkite česnaką ir suberkite į mišinį, įberkite druskos pagal skonį, plikytų kmynų.
Patiekite ant viršaus pabarstę šviežių smulkintų petražolių.
Bulvėms orkaitėje baigiant kepti, įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių pakepinkite šoninę, kol gražiai apskrus.