Kastinys su bulvėmis ir šonine

1 val. 20 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Sviestas 4 valgomieji šaukštai
  • Varškė 300 g
  • Grietinė 400 g
  • Rūgpienis (arba pasukos) 200 ml
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Druska
  • Kmynai
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Šviežios petražolės
  • Džiovintos petražolės
  • Vidutinio dydžio bulvės 8 vnt.
  • Šoninė 200 g
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekutėmis, suverkite ant medinio iešmelio, jei neturite – verkite ant metalinio.

Į indelį įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnį druskos, maltų pipirų, petražolių. Išmaišykite ir gautu mišiniu apšlakstykite kiekvieną bulvę.

Paruoštas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių, tuomet išimkite, bulves aptepkite sviestu ir vėl pašaukite į orkaitę dar 15 min.

Kol bulvės kepa, kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, sumaišykite su varške. Maišydami po truputį dėkite grietinės ir pilkite rūgpienio.

Susmulkinkite česnaką ir suberkite į mišinį, įberkite druskos pagal skonį, plikytų kmynų.

Patiekite ant viršaus pabarstę šviežių smulkintų petražolių.

Bulvėms orkaitėje baigiant kepti, įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių pakepinkite šoninę, kol gražiai apskrus.