Keptas kiaulienos kumpis su daržovėmis

2 val. 25 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kiaulienos kumpis (be kaulo, be odos) 1,3 kg
  • Lauro lapas 1 vnt.
  • Morkos 12 vnt.
  • Raudonieji svogūnai 2 vnt.
  • Česnakai 1 galva
  • Augalinis aliejus 1/4 puodelio
  • Gvazdikėliai
  • Dižono garstyčios 1 v. š.
  • Medus 1 v. š.
  • Rudasis cukrus 1 v. š.
  • Druska ir pipirai pagal skonį
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įdėkite kumpį į didelę keptuvę ar puodą, įmeskite lauro lapą, įpilkite šalto vandens ir įberkite druskos. Lėtai užvirkite, nugriebkite nuoviras, sumažinkite ugnį ir uždengę pavirinkite apie 40 minučių. Kumpį išimkite iš puodo ir atidėkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (skrudinimo parinktis). Daržoves (supjaustytas į 2 ar 4 dalis) apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, sudėkite į kepimo skardą ir pakepinkite apie 20 minučių.

Kol daržovės kepa, aštriu peiliu padarykite deimanto formos įpjovas ant kumpio paviršiaus. Į jas įkiškite gvazdikėlių.

Sumaišykite garstyčias, medų ir cukrų ir aptepkite kumpį. Apverskite ir pastumkite daržoves į skardos kraštus, o į vidurį dėkite kumpį. Skrudinkite apie 10 minučių.

Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar pusvalandį.

Leiskite kumpiui šiltai pastovėti.

Supjaustykite kumpį ir patiekite karštą su daržovėmis.