Kepti įdaryti pomidorai

35 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Pomidorai su šakelėmis 4 vnt.
  • Smulkinta mocarela 1 puodelis
  • Tarkuotas parmezanas 1/3 puodelio
  • Švieži bazilikai 1/4 puodelio
  • Duonos trupiniai 1/4 puodelio
  • Lydytas sūdytas sviestas 1 valgomasis šaukštas
  • Trintas česnakas 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
 
Kol orkaitė kaista, paruoškite pomidorus. Nupjaukite pomidorų viršų ir išimkite minkštimą, nepažeisdami sienelių. Atskirkite sėklas nuo minkštimo ir minkštimą atidėkite įdarui.
 
Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir pabarstykite druska bei pipirais.
 
Į dubenį sudėkite pomidorų minkštimą, mocarelą, parmezaną, bazilikus, duonos trupinius, sviestą, česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Šiek tiek parmezano palikite pabarstyti prieš kepant. Viską gerai išmaišykite.
 
Naudodami du šaukštus, sudėkite įdarą į pomidorus. Apibarstykite pomidorus likusiu parmezanu, uždenkite nupjautomis viršutinėmis dalimis. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
 
Kepkite 15 minučių.
 
Išimkite pomidorus į didelę lėkštę, dekoruokite šviežiais bazilikų lapeliais ir patiekite.