Kišas su upėtakių filė

1 val. 40 min.
Spausdinti
  6 įvertinimai
Ingredientai:
  • Upėtakių filė 2–3 gab.
  • Sluoksniuota tešla 1 pakelis
  • Pienas ½ puodelio
  • Sviestas 1 valgomasis šaukštas
  • Sausas baltasis vynas 1 valgomasis šaukštas
  • Prieskoninių žolelių mišinys
  • Tarkuotas sūris 1 puodelis
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Grietinė ¼ puodelio
  • Druska ir pipirai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Sluoksniuota tešla išklokite kišui kepti skirtą kepimo indą, prieš tai jį patepkite riebalais. Įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol atvės.
 
Padenkite kepimo indą su tešla kepimo popieriumi, užpilkite sausų pupų, kad sudarytų svorį ir leistų gražiai susiformuoti tešlai. Kepkite apie 18 minučių 200 °C orkaitėje. Išimkite iš orkaitės, nuimkite pupas ir kepimo popierių ir dar kepkite apie 5 minutes.
 
Kol kepa tešla, pavirinkite upėtakių filė piene. Nusausinkite upėtakius, o skystį, kuriame jie virė, palikite, kad atauštų.  
 
Keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite svogūnus, kol karamelizuosis. Suberkite smulkintą filė ir pakepinkite minutę. Užpilkite vyno ir suberkite žoleles.
 
Dubenyje išmaišykite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Įmaišykite puse tarkuoto sūrio, suberkite paskrudintus upėtakių filė gabaliukus su svogūnais, įpilkite atvėsinto virinto pieno.

Įmaišykite grietinę ir visą gautą mišinį supilkite į sluoksniuota tešla išklotą kepimo indą. Ant viršaus užberkite likusį sūrį.

Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol ims burbuliuoti sūris.

Prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir salotomis.