Lašiša su grietinėlės padažu

30 min.
Spausdinti
  8 įvertinimai
Ingredientai:
  • Lašišos filė 500 g
  • Alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakų skiltelės 2 vnt.
  • Špinatų lapai 150 g
  • Citrina 1 vnt.
  • Alyvuogės be kauliukų 170 g
  • Saulėje džiovinti pomidorai 150 g
  • Druska pipirai
  • Grietinėlė 200 ml
  • Vanduo 200 ml
  • Dižono garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Lašišos filė gabaliukus įtrinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę ir apkepinkite iš abiejų pusių.
 
Išimkite filė gabaliukus ir pakepinkite smulkintą česnaką, kol paruduos. Sudėkite špinatų lapus, įspauskite citrinos sulčių, suberkite alyvuoges ir smulkintus pomidorus.
 
Lašišos filė gabaliukus sudėkite į kepimo indą, užpilkite kepintais ingredientais.
 
Uždėkite puodą ant nedidelės ugnies, supilkite šiltą vandenį ir garstyčias, maišykite, kol jos ištirps. Supilkite grietinėlę, jeigu norite, galite įberti džiovintų čiobrelių. Gautą padažą pilkite į kepimo indą su lašiša.
 
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepkite lašišą apie 10 minučių.