Lašišos pyragas

2 val. 20 min.
Spausdinti
  6 įvertinimai
Ingredientai:
  • Tešlai:
  • Miltai 280 g
  • Sviestas 170 g
  • Druska 1 arbatinis šaukštelis
  • Šaltas vanduo 4–6 valgomieji šaukštai
  • Įdarui:
  • Lašišos filė 140 g
  • Brokoliai 60 g
  • Mocarela 60 g
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Riebi grietinėlė 240 ml
  • Druska 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai ¼ arbatinio šaukštelio
  • Raudonėliai ¼ arbatinio šaukštelio
  • Špinatų lapai 1 saujelė
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į elektrinio maisto smulkintuvo indą suberkite miltus, druską ir sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kvadratėliais. Viską smulkinkite, kol susiformuos trupinėliai. Įpilkite šalto vandens ir dar viską smulkinkite, kol susiformuos tešla.
 
Iš tešlos suformuokite apvalų diską, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
 
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų, raudonėlių ir atidėkite.
 
Supjaustykite lašišos filė (be odos, be kaulų) mažesniais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais, apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Išimkite ir nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
 
Brokolius kelias minutes apvirkite, išgriebkite ir nusausinkite.
 
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, dėkite ant miltuoto paviršiaus ir iškočiokite, kol gausis apie 1 cm storio blynas. Tešla išklokite kepimo formą (apie 25 cm skersmens). Nupjaukite kraštus, jei bus išsikišę. Švelniai pabadykite apačią su šakute ir dėkite į šaldiklį maždaug 30 minučių.
 
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Įdėkite tešlą 15-ai minučių, kad pakeptų. Geriausia tešlą apdengti folija ir užpilti sausų pupų ar ryžių, kad neleistų tešlai keltis.
 
Kai tešla pakeps, nuimkite „svorį“, nudenkite foliją ir dėkite ingredientus: keptą lašišą, apvirtus brokolius, špinatų lapus. Užpilkite kiaušinių ir grietinėlės plakinio.
 
Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.