Lazanija

1 val. 45 min.
Spausdinti
  6 įvertinimai
Ingredientai:
  • Lazanijos lakštai 9 vnt.
  • Tarkuotas „Džiugo“ sūris 500 g
  • Rikota 400 g
  • Mocarela 500 g
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
  • Malta jautiena 500 g
  • Svogūnas ½
  • Saldžioji paprika ½
  • Česnako skiltelės 2 vnt.
  • Pomidorų padažas 100 ml
  • Pomidorų pasta 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorai savose sultyse 400 ml
  • Švieži raudonėliai 2 valgomieji šaukštai
  • Šviežios petražolės 1 valgomasis šaukštas
  • Itališkų prieskonių mišinys 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakų milteliai 1 arbatinis šaukštelis
  • Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite maltą mėsą. Kepkite, kol paruduos.
 
Sukrėskite mėsą į dubenį, keptuvėje palikite šiek tiek susidariusio skysčio nuo mėsos.

Susmulkinkite papriką ir svogūną ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa. Kai daržovės suminkštės, suberkite smulkintą česnaką, dar pakepinkite ir sudėkite atgal kepintą mėsą. Viską išmaišykite ir pakepinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.

Keptuvės turinį sudėkite į puodą, sukrėskite pomidorus, pomidorų padažą ir pastą. Suberkite smulkintas prieskonines žoleles, pabarstykite česnakų miltelių. Į puodą įpilkite baltojo vyno acto, įberkite cukraus ir druskos. Užvirkite.

Padažą virkite ant mažos ugnies apie 45 minutes, kartais pamaišykite.

Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir išklokite makaronų lakštais, tuomet paskirstykite padažą, vėl dėkite makaronų lakštus. Taip gausite tris sluoksnius.

Prieš dengdami trečią sluoksnį makaronų lakštais, pirmiau paskirstykite sūrį – sluoksniais dėkite pusę kiekio kiekvienos rūšies sūrio, pradėkite nuo mocarelos, tuomet dėkite rikotos ir užberkite „Džiugo“ sūrio.

Viską padenkite lazanijos lakštais. Dar kartą užklokite sūrio sluoksnį.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Likus 10 minučių nuimkite foliją, kad paviršius gražiai apskrustų.

Kai lazanija iškeps, leiskite jai atvėsti 15 minučių ir patiekite.