Pokės dubuo su lašiša

30 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Ryžiams:
  • Sušių ryžiai 1,5 stiklinės
  • Vanduo 3 stiklinės
  • Sušių actas 1 valgomasis šaukštas
  • Padažas:
  • Apelsinų sultys 2 valgomieji šaukštai
  • Mirinas 2 valgomieji šaukštai
  • Vynuogių sėklų aliejus ½ stiklinės
  • Česnako skiltelė (smulkinta) 1 vnt.
  • Sezamų sėklų aliejus ½ valgomojo šaukšto
  • Sojų padažas ½ valgomojo šaukšto
  • Lašišų ir avokadų dubuo:
  • Lašiša 400 g
  • Avokadas 1 vnt.
  • Raudonasis kopūstas (smulkintas) 1 stiklinė
  • Savojinis kopūstas (smulkintas) 1 stiklinė
  • Sojos 1 stiklinė
  • Agurkas (smulkintas) 1 vnt.
  • Citrinos sulčių ½ valgomojo šaukšto
  • Juodosios sezamų sėklos
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Išvirkite ryžius. Į išvirtus ryžius maišydami po truputį pilkite sušių acto. Atidėkite, kad atvėstų.
 
Supilkite visus padažo ingredientus į užsukamą indą ir gerai pakratykite, kad susimaišytų.
Sudėkite smulkintus kopūstus, sojas ir smulkintą agurką į dubenį, apšlakstykite dviem šaukštais padažo ir išmaišykite.
 
Kitame dubenyje išmaišykite kubeliais pjaustytą lašišą su pora šaukštų padažo.
 
Į dubenį su daržovėmis sudėkite ryžius, ant viršaus sudėkite lašišą ir smulkintą avokadą. Pašlakstykite padažu.
 
Pabarstykite sezamų sėklomis ir patiekite.