Rizotas su grybais

1 val.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Rizoto ryžiai 2 puodeliai
  • Vištienos arba daržovių sultinys 6 puodeliai
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus 1 v. š.
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Sviestas 2 v. š.
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Grybai (pievagrybiai, baravykai, voveraitės) 400 g
  • Lauro lapas 1 vnt.
  • Čiobreliai 4 šakelės
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Baltasis vynas ½ puodelio
  • Parmezanas 1 puodelis
  • Šviežios smulkintos petražolės 2 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Prikaistuvyje užvirkite sultinį, sumažinkite ugnį.

Dideliame kepti tinkančiame puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite apie 5 minutes.

Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintą česnaką, smulkintus grybus, įdėkite lauro lapą ir čiobrelius. Kepinkite, kol grybai suminkštės, apie 4 minutes, tuomet pabarstykite druska ir pipirais. Nukelkite puodą nuo ugnies.

Išlydykite likusį sviestą puode ir, nuolat maišydami, suberkite ryžius.. Kepinkite, kol ryžiai pasidengs sviestu ir kiek paskrus. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol ryžiai sugers beveik visą skystį.

Pilkite po vieną puodelį sultinio ir nuolat maišykite. Kai ryžiai beveik sugers sultinį – pilkite dar. Kaitinkite nuolat maišydami, kol ryžiai bus paruošti, bet tvirti, a la dente. Nepervirkite.

Į puodą su ryžiais suberkite paruoštus grybus.

Įmaišykite tarkuoto parmezano ir paskaninkite petražolėmis ar kitomis mėgstamomis šviežiomis žolelėmis.