Šonkauliukai su Barbekiu padažu

3 val.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kiaulių šonkauliai 2 kg
  • Alyvuogių aliejus 2 v. š.
  • Druska 2 a. š.
  • Pipirai 2 a. š.
  • Saldžiųjų paprikų milteliai 1 a. š.
  • Česnakų milteliai 1 a. š.
  • Kuminai ½ a. š.
  • Aitriųjų paprikų milteliai 1 a. š.
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Vanduo 2 v. š.
  • Alyvuogių aliejus 2 v. š.
  • Kečupas 475 ml
  • Rudasis cukrus 80 ml
  • Česnakų skiltelės 3 vnt.
  • Obuolių sidro actas 1 v. š.
  • Pomidorų pasta 1 v. š.
  • Vorčesterio padažas 1 v. š.
  • Garštyčios 1 v. š.
  • Kajeno paprikos ½ a. š.
  • Malti pipirai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Gaminame padažą. Susmulkinkite svogūną ir įpylę vandens sumalkite elektriniu smulkintuvu.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūnų masę. Pakepinkite.

Sudėkite likusius ingredientus, išmaišykite ir pakaitinkite 15 minučių.

Palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.

Ruošiame šonkauliukus. Mėsą nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite prieskonių mišiniu. Užpilkite alyvuogių aliejaus, kad mėsa būtų dar švelnesnė.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išklokite kepimo skardą folija, sudėkite šonkauliukus ir uždenkite folija. Kepkite 2 valandas.

Išimkite šonkauliukus iš orkaitės, nuimkite foliją ir aptepkite padažu.

Kepkite dar apie 15 minučių, nustatę orkaitę ties skrudinimo funkcija.

Išjunkite orkaitę ir prieš patiekdami leiskite šonkauliukams dar pastovėti apie 10 min.