Vištos krūtinėlė garstyčių ir medaus padaže

40 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus 4 v. š.
  • Medus 3 v. š.
  • Grūdėtos garstyčios 2 v. š.
  • Dižono garstyčios 1 v. š.
  • Česnakų skiltelės 4 vnt.
  • Citrinų sultys 1-2 v. š.
  • Vištienos file 2 gabaliukai
  • Paprikos milteliai ½ a. š.
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Šviežios rozmarinų šakelės
  • Smulkintos šviežios petražolės
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, patepkite alyvuogių aliejumi kepimo skardą.

Į dubenėlį supilkite aliejų, medų, garstyčias, smulkintą česnaką ir citrinų sultis, gerai išmaišykite.

Į kepimo skardą įdėkite vištieną, pabarstykite druska, pipirais, paprikomis. Lygiai padenkite padažu (maždaug ¾ padažo). Aplink krūtinėles padėkite rozmarinų.

Uždenkite kepimo folija ir kepkite apie 15 minučių. Tuomet užpilkite likusį padažą ir kepkite dar 10 minučių, kol vištiena iškeps.

Įjunkite kepimo iš viršaus (skrudinimo) funkciją ir pakepinkite vištieną dar kelias minutes, kol apskrus.

Prieš patiekdami dar palaikykite uždengę, kad pasiskirstytų sultys.

Pabarstykite petražolių ir patiekite.