Benedikto kiaušiniai su lašiša

35 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kiaušiniai 4 vnt.
  • Baltojo vyno actas 4 v. š.
  • Angliškos bandelės (arba kitos bandelės, tinkamos skrudinti) 2 vnt.
  • Sviestas
  • Špinatų lapai
  • Rūkytų lašišų gabalėliai 8 vnt.
  • Smulkinti laiškiniai česnakai
  • Citrinų sultys 2 v. š.
  • Kiaušinių tryniai 3 vnt.
  • Nesūdytas sviestas 125 g
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Gamindami olandišką padažą, supilkite citrinų sultis ir 2 šaukštus acto į mažą indelį, įmuškite kiaušinių trynius ir išmaišykite rankiniu plaktuvu iki lengvos ir purios masės.

Uždėkite indelį virš prikaistuvio su verdančiu vandeniu ir maišykite masę, kol sutirštės.

Po truputį dėkite nesūdyto sviesto. Išjunkite ugnį, padažą pasūdykite pagal skonį. Laikykite šiltai.

Ruošdami kiaušinius, užvirkite vandenį didesniame puode, įpilkite acto. Sumažinkite ugnį, kad vanduo lengvai virtų. Pasukite vandenį, kad jis judėtų, ir po vieną atsargiai įmuškite kiaušinius. Kiaušinius virkite apie 4 minutes ir išgriebkite šaukštu.

Lengvai paskrudinkite pusiau perpjautas bandeles, užtepkite sviesto. Uždėkite porą gabalėlių lašišos, špinatų lapų. Ant viršaus uždėkite po kiaušinį, pagardinkite olandišku padažu ir laiškiniais česnakais.