Brusketos su kumpiu

15 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Kiaulienos mentė ESPANA 8 riekelės
  • Itališka duona 4 riekės
  • Špinatų lapai 1 sauja
  • Česnakų skiltelės 4 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Keptuvę dėkite ant vidutinės ugnies, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakaitinkite. Sudėkite 3 česnakų skilteles ir kepinkite, kol ims kvepėti.
 
Suberkite špinatų lapus ir pakepinkite nuolat maišydami, kol patamsės ir suminkštės bei pasidengs aliejumi. Užberkite druskos, pipirų ir atidėkite.
 
Atpjaukite gana storas itališkos duonos riekes ir jas lengvai pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Likusią česnako skiltį perpjaukite perpus ir įtrinkite duonos riekes. Kepinkite aukštoje temperatūroje, kol paruduos ir bus traškios (galite kepti ir ant grotelių).
 
Iš špinatų masės išimkite česnakų skilteles, tuomet dėkite masę ant duonos riekių. Ant jų dėkite po dvi plonas kumpio riekeles. Jei norite, galite pagardinti asjago sūriu.