Kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos

10 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Mėlynasis sūris 150 g
  • Kriaušės 2 vnt.
  • Medus 2 a. š.
  • Baltojo vyno actas 2 v. š.
  • Alyvuogių aliejus 50 ml
  • Gražgarstės 80 g
  • Graikiniai riešutai 50 g
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų ir baltojo vyno actą.

Kriaušes perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį ir apšlakstykite padažu. Išmaišykite ir atidėkite.

Gražgarstes sudėkite į salotų dubenį, suberkite kubeliais smulkintą mėlynąjį sūrį.

Susmulkinkite graikinius riešutus, suberkite jį ant gražgarsčių.

Galiausiai sudėkite padažu gardintas kriaušių riekeles ir lengvai pamaišykite salotas.