Lašišos salotos su apelsinais

30 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Apelsinai 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus 6 v. š.
  • Citrinų sultys 2 v. š.
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį
  • Rūkyta lašiša 50 g
  • Avokadas 2 vnt.
  • Šviežia mėta keli lapeliai
  • Gražgarstės šiek tiek
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Pradėkime nuo apelsinų: paimkite porą ir nutarkuokite jų žieveles.
 
Su itin aštriu peiliu nupjaustykite apelsinų odeles, kad liktų tik minkštimas, o jį susmulkinkite riekutėmis.
 
Nubėgusias sultis supilkite į indelį su tarkuotomis žievelėmis. Taip pat užpilkite itin tyro alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, užberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite.
 
Sumaišykite gražgarsčių ir mėtų lapelius, žirnių ankštis, šviežius smulkintus krapus ir užpilkite paruoštu padažu.
 
Viską sudėkite į didelę lėkštę, aplink išdėliokite lašišos gabaliukus.

Nulupkite ir stambiais kvadratėliais supjaustykite du prinokusius avokadus. Juos kartu su apelsinų juostelėmis suberkite ant salotų.

Patiekite ir nedelsdami ragaukite.

Skanaus!