Mieliniai blynai su klevų sirupu ir lazdynų riešutais

2 val.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Sausos mielės 7 g
  • Cukrus 3 šaukštai
  • Pienas 0,5 l
  • Dideli kiaušiniai 2 vnt.
  • Kvietiniai miltai 500 g
  • Tirpintas sviestas 50 g
  • Druska
  • Kepimo milteliai 1 šaukštelis
  • Migdolų ekstraktas (nebūtina, bet jis suteikia gero aromato blynams) keli lašai
  • Aliejus
  • Klevų sirupas
  • Lazdynų riešutai 200 g
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Pieną šiek tiek pašildykite. 20 ml pieno sumaišykite su mielėmis, kol pasidarys vientisa masė. Mišinį palikite pastovėti, kol atsiras putų, tada sumaišykite su likusiu pienu.
 
Į pieną įmuškite kiaušinius, įlašinkite migdolų ekstrakto, suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir per sietelį persijokite į pieno ir mielių masę. Gerai išmaišykite. Gali būti, kad reikės daugiau miltų, jei taip atrodys, berkite. Tešla turėtų išeiti tirštos grietinės konsistencijos. Turite žinoti, kad, kylant mielėms, tešla taps skystesnė.
 
Dubenį su tešla uždenkite rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje 1 valandai, kad pakiltų. Kai tešla iškils, įmaišykite tirpintą sviestą.
 
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir ant lėtos ugnies kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie pakils ir gražiai apskrus.
 
Į lėkštę dėkite apibarstę smulkintais riešutais ir užpylę klevų sirupo.