Šakšuka

30 min.
Spausdinti
  5 įvertinimai
Ingredientai:
  • Vidutinis svogūnas
  • Raudona saldžioji paprika
  • Česnako skiltelės 4 vnt.
  • Paprikų milteliai 2 v. š.
  • Kuminas 1 v. š.
  • Aitriųjų paprikų milteliai ¼ valgomojo šaukšto
  • Konservuoti pomidorai 1 skardinė
  • Pomidorų pasta 1 v. š.
  • Dideli kiaušiniai 6 vnt.
  • Druska, pipirai
  • Šviežios kalendros
  • Šviežios petražolės
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite pjaustytą saldžiąją papriką ir smulkintą svogūną. Kepinkite apie 5 minutes.

Suberkite smulkintą česnaką ir prieskonius. Pakepinkite dar minutę.

Sukrėskite konservuotus pomidorus su sultimis, įdėkite šaukštą pomidorų pastos, viską gerai išmaišykite. Virinkite padažą, kol sutirštės (apie 10 min.).

Mediniu šaukštu padarykite nedideles įdubėles ir į jas įmuškite po kiaušinį. Uždenkite keptuvę ir palaikykite ant neaukštos ugnies 5–8 minutes arba tol, kol kiaušiniai bus norimo kietumo.

Paruoštą šakšuką pagardinkite smulkintomis kalendromis ir petražolėmis.