Duona su sėklomis

2 val.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Šviežios mielės 30 g
  • Druska 1 a. š.
  • Cukrus 2 a. š.
  • Kefyras (arba rūgpienis) 500 ml
  • Linų sėmenys 50 g
  • Skrudintos saulėgrąžos 80 g
  • Miltai (pusės rupių kvietinių ir pusės ruginių) 420 g
  • Aliejus 1 v. š.
  • Moliūgų sėklos 1 v. š.
  • Sezamo sėklos 1 v. š.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Kambario temperatūros mieles sumaišykite su druska ir cukrumi, supilkite kefyrą arba rūgpienį.

Įmaišykite sėmenis ir saulėgrąžas, aliejų ir rupius miltus. Užminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

Tešlą padalykite per pusę, sukrėskite į dvi pusantro litro talpos norimas formas ir apibarstykite pasirinktomis sėklomis.

Įdėkite į neįkaitintą orkaitę ir, nustatę 175 laipsnius, kepkite 40–60 minučių. Jei duonos pluta pernelyg paruduos, uždenkite folija.