Panakota su mandarinais

30 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Cukrus 4 v. š.
  • Želatina 1,5 a. š.
  • Graikiškas jogurtas 1 stiklinė
  • Migdolų ekstraktas žiupsnelis
  • Kukurūzų krakmolas 1 v. š.
  • Sultinys šiek tiek
  • Vaisiai papuošimui
  • Uogos papuošimui
  • Cinamonas lazdelės, papuošimui
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Pirmiausia pasiruoškite desertinius indelius, kuriuose patieksite panakotą.

Dubenėlyje išmaišykite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir pusantro šaukštelio želatinos be pridėtinio skonio. Įmaišykite stiklinę lieso pieno.

Nuolat maišydami kaitinkite mišinį, kol želatina ištirps.

Želatinai ištirpus, daugiau nebekaitinkite. Į masę įplakite stiklinę graikiško jogurto ir žiupsnelį migdolų ekstrakto (jei neturite, nedėkite).

Mišinį lygiomis dalimis supilkite į desertinius indelius. Laikykite šaltai mažiausiai 4 valandas.

Prikaistuvyje išmaišykite valgomąjį šaukštą cukraus ir kukurūzų krakmolo, šiek tiek įpilkite sulčių. Galite rinktis granatų, spanguolių, apelsinų, ar net mandarinų, sultis. Kaitinkite, kol sutirštės ir ims virti.

Į gautą masę įdėkite kelias mandarinų skilteles, galite įberti vyšnių be kauliukų, jeigu turite ir mėgstate – įpilkite dar šiek tiek migdolų ekstrakto. Atvėsinkite. Dėkite ant deserto viršaus.

Panakotą galite puošti mandarinų skiltelėmis, patarkuoti apelsinų žievelių. Šventinės nuotaikos suteiks žvaigždinio anyžiaus griežinėlio ir cinamono lazdelės dekoracijos.