Šventinė antis

3 val.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Antis 1 vnt.
  • Druska šiek tiek
  • Balzaminis actas ½ stiklinės
  • Medus ¼ puodelio
  • Citrinos sultys šiek tiek
  • Česnako skiltelės 4 vnt.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Antį gerai nuplaukite, nusausinkite. Geriausia ruošti, kai mėsa yra kambario temperatūros.

Ant anties krūtinėlės padarykite negilias rombo formos įpjovas (įpjaukite tik odą). Anties dalis su riebalais įbeskite peiliu (kad kepant riebalai išvarvėtų).

Įtrinkite antį druska iš vidaus ir iš išorės.

Į anties vidų įdėkite smulkintą česnaką, citrinos riekeles. Suriškite anties kojeles, galite smeigtukais „susegti“ atvirą odą.

Įdėkite antį į kepimo skardą su grotelių pakyla, jei tokios pakylos neturite, galite suformuoti susukę kepimo foliją į pasagos formą. Pakylos reikia, kad ant dugno nuvarvėtų riebalai.

Kepkite antį 1 valandą 175 °C temperatūros kaitroje. Tuomet antį apverskite ir kepkite dar 40 minučių.

Išimkite antį, atsargiai nupilkite riebalus, išimkite pakylą.

Į mažą dubenėlį įpilkite balzaminio acto, citrinos sulčių, gautu mišiniu aptepkite antį ir dėkite atgal į orkaitę. Kepkite 40 minučių, kas 10 min. užtepdami mišinio.

Į mišinį įdėkite medaus, išmaišykite ir vėl kas 10 minučių tepkite kepančią antį. Tęskite apie 40 min.

Jeigu norite, kai kepti bus likę apie 20 minučių, į skardą įdėkite tuo pačiu mišiniu apšlakstytų vyšninių pomidoriukų, obuolių skiltelių, nedidelių smulkintų bulvyčių, kitų mėgstamų greitai kepančių daržovių.

Kai antis iškeps, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite 15 minučių „pastovėti“.