Takai su vištiena

30 min.
Spausdinti
  4 įvertinimai
Ingredientai:
  • Itin grynas alyvuogių aliejus 3 v. š.
  • Vištų krūtinėlės (be kaulų, be odos) 4 vnt.
  • Aitriųjų paprikų milteliai 2 v. š.
  • Kuminai 2 v. š.
  • Česnakų milteliai ½ v. š.
  • Saldžiųjų paprikų milteliai ¼ v. š.
  • Kajeno paprika ¼ v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kukurūzų miltų takų lakštai (krepšeliai) 8 vnt.
  • Majonezas
  • Riekutėmis pjaustytas agurkas
  • Juostelėmis pjaustyta saldžioji paprika
  • Juostelėmis pjaustytas raudonasis svogūnas
  • Smulkinti pomidoriukai
  • Špinatų lapai
  • Žaliosios citrinos sultys
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pabarstykite smulkiais gabaliukais pjaustytą vištieną druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę. Kepinkite, kol paruduos. Berkite prieskonius ir maišykite, kol vištiena pasidengs (apie 1 minutę). Jeigu reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ar vandens.

Pašildykite takų lakštus – dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir palaikykite 5 minutes. Takus galite laikyti išjungtoje orkaitėje, kol paruošite visus ingredientus, kad neatvėstų.

Dėkite kepintos vištienos ant pašildytų lakštų. Patiekite daržoves ir padažus atskirai, kad kiekvienas pasirinktų pagal skonį.