Ant grotelių keptų persikų salotos su šilauogėmis

20 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Salotos:
  • Prinokę persikai 4 vnt.
  • Avokadų (ar kitas salotų) aliejus ½ arbatinio šaukštelio
  • Salotų lapai 120 g
  • Šilauogės ½ stiklinės
  • Feta 50 g
  • Karijos ¼ stiklinės
  • Medus 1 valgomasis šaukštas
  • Karis ½ arbatinio šaukštelio
  • Jūros druska ¼ arbatinio šaukštelio
  • Sviestas 1 arbatinis šaukštelis
  • Padažas:
  • Medus 2 valgomieji šaukštai
  • Graikiškas jogurtas 2 valgomieji šaukštai
  • Ypač grynas alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas
  • Obuolių sidro actas 1 valgomasis šaukštas
  • Balzaminis actas 1 valgomasis šaukštas
  • Jūros druska
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Visus padažo ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išplakite.
 
Į mažą keptuvę sudėkite karijas, medų, karį, jūros druską ir pakepinkite ant vidutinės ugnies. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įdėkite sviesto ir išmaišykite, kad karijos nesuliptų.
 
Persikus perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus. Kiekvieną puselę padalykite dar į tris dalis. Sudėkite supjaustytus persikus į dubenį, įpilkite aliejaus ir išmaišykite, kad pasidengtų.
 
Persikus ant grotelių kepkite 2–3 minutes iš abiejų pusių. Nuimkite persikus su mentele.
 
Į salotų dubenį sudėkite salotų lapus (galite rinktis savo mėgstamas salotas), smulkintą fetą, šilauoges, kepintas karijas ir ant grotelių keptus persikus. Apšlakstykite padažu ir iškart patiekite.