Keptų daržovių ir fetos salotos

20 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Rausvi svogūnai 2-3 vnt.
  • Vynuoginiai pomidorai 300–400 g
  • Cukinija 1–2 vnt.
  • Baklažanas 1 vnt.
  • Česnako galvutė 2
  • Čiobrelis 1 šakelė
  • Virti avinžirniai 400 g
  • Petražolės 20 g
  • Citrina 1 vnt.
  • Medus 2 v. šaukštai
  • Feta 300 g
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Aliejus šlakelis
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Šiltos ant grilio keptų sezoninių daržovių salotos su feta. Dar vienas lengvas, greitas ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks vėsesniems vasaros vakarams. Nieko nelaukę, kviečiame išbandyti!

1. Ant grotelių apie 10–15 min. kepame ketvirčiais supjaustytus rausvuosius svogūnus, pomidoriukus su kekėmis, cukinijų ir baklažanų griežinėlius bei česnako galvas.

2. Fetą apšlakstome aliejumi, pabarstome čiobreliais ir kepame ant grilio po porą minučių iš kiekvienos pusės.

3. Iškepusias daržoves pasmulkiname, sumaišome su konservuotais nuvarvintais avinžirniais, pasmulkintomis petražolėmis. Viską pagardiname druska, pipirais, citrinų sultimis, sumaišytomis su medumi ir aliejumi.

4. Ant keptų daržovių dedame iškepusią fetą ir apšlakstome likusiu padažu.

Štai ir viskas – skanaus!