Raudonųjų kopūstų salotos su ropėmis

15 min.
Spausdinti
  1 įvertinimas
Ingredientai:
  • Petražolės 5 g
  • Balzaminis actas 1 v.š.
  • Garštyčios 1 a.š.
  • Alyvuogių aliejus 1 v.š.
  • Česnakas 2,5 g
  • Druska 0,5 g
  • Pipirai 0,2 g
  • Kopūstai (raudonieji) 1 v.š.
  • Ropės 150 g
Įvertinti
Dalintis

Raudonųjų kopūstų salotų su ropėmis gaminimo žingsniai: 

1. Kopūstą supjaustome kuo smulkiau, apiberiame druska ir gerai išminkome, kad išsiskirtų kopūsto sultys.
2. Burokine tarka sutarkuojame ropę ar ridiką ir sumaišome su kopūstais.
3. Susmulkiname česnaką ir petražoles, sudedame garstyčias, supilame aliejų ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

Pastaba: šiuo padažu galima pagardinti beveik visas salotas. Ypač skanu plonomis juostelėmis pjaustyti pomidorai, apipilti šiuo padažu ir pagardinti supjaustytu virtu kiaušiniu.