Trinta pomidorų sriuba

40 min.
Spausdinti
  2 įvertinimai
Ingredientai:
  • Prinokę pomidorai 1,2 kg
  • Česnakų skiltelės 4 vnt.
  • Svogūnas ½ vnt.
  • Raudona saldžioji paprika ½ vnt.
  • Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
  • Druska ir pipirai
  • Džiovinti bazilikai ½ arbatinio šaukštelio
  • Džiovinti raudonėliai ½ arbatinio šaukštelio
  • Vištienos sultinys 2 puodeliai
  • Šviežios prieskoninės žolelės 2 valgomieji šaukštai
  • Švieži bazilikai ir petražolės
  • Parmezano sūris ¼ puodelio
  • Grietinė ½ puodelio
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
 
Nuplaukite ir susmulkinkite pomidorus (dalinkite į keturias ar aštuonias dalis – pagal pomidorų dydį), papriką, svogūną. Nulupkite česnako skilteles.

Sudėkite daržoves ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Kepkite apie 25 minutes. Po 15 minučių pavartykite daržoves. Likus kelioms minutėms, įjunkite skrudinimo funkciją ir paskrudinkite daržoves.

Užvirkite vištienos sultinį, sudėkite pakepintas daržoves ir šviežias prieskonines žoleles. Pagal skonį galite rinktis bazilikus, petražoles, raudonėlius.

Su elektriniu trintuvu sutrinkite daržoves iki vientisos tirštos masės.

Pagal skonį gardinkite grietine, tarkuotu parmezano sūriu. Porcijas papuoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.