Avižiniai sausainiai

30 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • ROKIŠKIO sviestas, 82 % rieb. (kambario temperatūros) 1 pakuotė
  • Rudasis cukrus FAVORIT 1/2 pudelio
  • Klevų sirupas VERTMONT 1/2 pudelio
  • Kiaušiniai RIDO 2 vnt.
  • Moliūgas (sutrintas ir apvirtas) 1 puodelis
  • Vanilinis cukrus DR. OETKER su vanilės ekstraktu 1/2 pakelio
  • Avižų dribsniai PASAKA 2 3/4 puodelio
  • Kvietiniai miltai MALSENA 1 1/4 puodelio
  • Maltas cinamonas TASTY HOME 1 1/2 šaukšto
  • Kepimo milteliai DR. OETKER 1 šaukštelis
  • Druska 1 šaukštelis
  • Pekaninių karijų puseliai THE BEST OF ARIMEX 20 vnt.
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC. Dubenyje sumaišykite sviestą, rudąjį cukrų ir sirupą. Tuomet įmaišykite kiaušinių trynius, moliūgus, vanilinį cukrų ir avižų dribsnius. Įsijokite miltus, cinamoną, druską ir kepimo miltelius. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Ant kepimo popieriumi dengtos skardos dėkite po 2 šaukštus masės ir formuokite sausainius. Kiekvieną papuoškite riešuto pusele ir patepkite šiek tiek sviesto. Kepkite 7–10 min. Palaukite, kol atvės, ir tik tuomet nuimkite nuo popieriaus.