Bandelės su varške

2 val. 40 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai 500 g
  • Varškė 400 g
  • Pienas 250 ml
  • Kiaušinių tryniai 4 vnt.
  • Cukrus 10 v. š.
  • Sviestas 50 g
  • Vanilinis cukrus 2 a. š.
  • Šlapios mielės 40 g
  • Grietinė 3 v. š.
  • Druska
  • Mėgstama uogienė (džemas)
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Į šiltą pieną suberkite 5 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol ištirps.

Į mišinį įdėkite mielių, sutrinkite ir palikite apie 10 minučių.

Įberkite persijotus miltus, žiupsnelį druskos, ištirpintą sviestą, sudėkite 2 kiaušinių trynius. Išminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite pusantros valandos, kol iškils.

Paruoškite varškę – išmaišykite su cukrumi, vienu kiaušinio tryniu ir grietine.

Kai tešla iškils, formuokite norimo dydžio rutuliukus, juos šiek tiek suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Nepamirškite palikti tarpų.

Kiekvienos bandelės viduryje įspauskite gilias duobutes ir sudėkite varškę.

Bandeles patepkite plaktu kiaušinio tryniu ir kepkite 180 °C temperatūroje 20 minučių.

Iškepusias bandeles išimkite ir šiek tiek palaikykite, tuomet varškės įdaro viduryje padarykite skylutes ir atsargiai įdėkite uogienės ar džemo.