Gruziniška sūrio duonelė

90 min.
Spausdinti
  3 įvertinimai
Ingredientai:
  • Varškė 250 g
  • Sviestas 150 g
  • Kepimo milteliai 1 a.š.
  • Cukrus 0,5 a.š.
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Miltai 1,5 stiklinės
  • Sūris 150 g
  • Grietinė 1 v.š.
  • Česnakas 2-3 skiltelės
Įvertinti
Dalintis
2 porcijos

Gaminame:

Tešla: varškę sumaišyti su išlydytu sviestu. Įdėti kepimo miltelių, cukrų, įmušti kiaušinį, įberti miltus ir išminkyti tešlą. Įdarui : fermentinį sūrį stambiai sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę ir česnakus, viską išmaišyti. Tešlą padalinti į 2 dalis. Viena dalimi iškloti skardos dugną, kraštus pakelti ir prispausti. Sudėti įdarą, uždengti antra iškočiota dalimi. Viršų subadyti šakute, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti 40-45 min. 200 ºC orkaitėje.