Humusas su burokėliais

1 val.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Burokas 1 vnt.
  • Konservuoti avinžirniai 400 g
  • Tahini 1/3 puodelio
  • Šviežios citrinos sultys 1/4 puodelio
  • Rikota 1/4 puodelio
  • Česnakas 1 galvutė (išspausta)
  • Druska 1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai
  • Malta kalendra 1/4 a. š.
  • Mėtos lapeliai, sėklos, šaukštelis rikotos, alyvuogių aliejus papuošimui
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:


Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Suvyniokite buroką į foliją ir dėkite į kepimo indą, kurio dugnas ir kraštai irgi dengti folija. Kepkite buroką apie 1 val., kol suminkštės. Palaukite, kol šiek tiek atvės. Tuo metu maisto smulkintuvu iki vientisos masės sutrinkite avinžirnius, tahini, citrinos sultis, rikotą, česnaką, druską, pipirus, kalendrą. Su popieriniu rankšluosčiu nubraukite buroko odelę. Nupjaukite buroko galą su šaknimi, likusį bukoką supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į tą patį maisto smulkintuvą ir trinkite iki tolygios tekstūros. Pagardinkite druska. Patiekite su mėtos ar kitais lapeliais ir įvairiomis sėklomis, viršų pašlakstykite alyvuogių aliejumi, uždėkite šaukštelį rikotos.
 

Mūsų paslaugosVisos paslaugos

MAXIMOS dovanų kortelės ir čekiai Paskolos Bilietai į renginius Elektroninis bilietas TAX-FREE paslauga Pinigų išgryninimo paslauga
Sąskaitų išrašymas
Patogus būdas gauti sąskaitas faktūras
Plačiau
Naujienlaiškis
Užsiregistruodami gauti MAXIMOS siunčiamą naujienlaiškį sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais. Sužinokite daugiau Privatumo politikoje.