Lėtai virta šoninė su sojų ir terijakio padažu

5 val.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • Kiaulienos šoninė (be kaulo, bet būtinai su oda) 1 gabalėlis
  • Česnakas 5 skiltelės
  • Imbiero šaknis 1/3
  • Sojų padažas 300 ml.
  • Aitrioji raudonoji paprika 1 vnt.
  • Cukrus 2 valgomieji šaukštai
  • Terijakio padažas 5 valgomieji šaukštai
  • Vanduo
  • Sezamų sėklos patiekalui papuošti
  • Lapinis kopūstas (angl. kale)
Įvertinti
Dalintis

Gaminimas:

Kiaulienos šoninę supjaustykite maždaug 10 centimetrų ilgio ir 4 centimetrų pločio gabalėliais. Odelėmis į viršų juos išrikiuokite puode ir užpilkite vandeniu. Vandens turi būti tiek, kad jis apsemtų šoninę. 
 
Į puodą su mėsa ir vandeniu supilkite sojų padažą, sudėkite nuluptas česnakų skilteles, griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką ir imbierą, suberkite cukrų.
 
Mėsą virkite ant mažos ugnies apie 4 valandas. Gabalėliai turi būti minkšti, bet neištižę.
 
Iš puodo išėmę šoninės gabalėlius, sudėkite juos odelėmis į viršų ant lėkštės, kad atvėstų. Aptepkite terijakio padažu. Mėsos gabalėlius apibarstykite sezamų sėklomis ir dėkite ant plėšytų lapinio kopūsto (angl. kale) lapų.