Turkijos įkvėptas šašlykas su tortilija

45 min.
Spausdinti
  0 įvertinimų
Ingredientai:
  • „Gardėsio“ tortilijos STREET FOOD 2 vnt.
  • „Biovelos“ kiaulienos sprandinės šašlykas, marinuotas su UTENOS nealkoholiniu alumi 400 g
  • Majonezas „Hellmann‘s“ CHILLI TABASCO 4 v. š.
  • Marinuotos Chalapos paprikos 2 vnt.
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt.
  • Obuolių actas 4 v. š.
  • Vanduo 0,5 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus šlakelis
  • Raudonoji paprika pusė
  • Smulkinta feta 2 v. š.
  • Aitriosios paprikos 2 v. š.
  • Rūkytų paprikų milteliai žiupsnis
  • Druska žiupsnis
  • Cukrus žiupsnis
  • Pipirai žiupsnis
  • Vyšniniai pomidorai 1 sauja
  • Smulkintos kalendros 1 sauja
Įvertinti
Dalintis

Kaip gaminti:

Supjaustykite mėlynąjį svogūną griežinėliais ir suberkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 4 v. š. obuolių acto, 0,5 stiklinės vandens, berkite žiupsnį druskos ir cukraus, išmaišykite. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 20 min.

Iškepkite mėsą ant grilio arba orkaitėje. Kepdami orkaitėje įjunkite grilio funkciją, šašlykų gabalėlius suverkite ant specialių medinių iešmelių, juos dėkite virš indo su vandeniu – taip šašlykai iškeps sultingi ir minkšti.

Pomidoriukus supjaustykite smulkiai, o papriką – plonais griežinėliais. Daržoves apliekite alyvuogių aliejumi, šaukštu svogūnų marinato, užberkite žiupsnį rūkytos paprikos miltelių. Paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite.

Ant tortilijų tepkite padažo, čili daržovių Žr. aukščiau mišinio, dėkite pomidorų ir paprikų salotų, iš marinato ištrauktų svogūnų. Dėliokite iškeptą mėsą, pagardinkite kalendromis ir fetos gabalėliais.